Dit is de beste WordPress hosting van Nederland in 2022

Op zoek naar de beste WordPress hosting van Nederland? Heb je een goed idee waarmee je geld denkt te kunnen scoren? Wil je voor dit goede idee graag jouw eigen website of webshop gaan ontwikkelen? Dan is het absoluut interessant om jouw pijlen eens op WordPress te richten. Met dit Content Management Systeem kun je namelijk moeiteloos jouw eigen website in elkaar zetten; een kind kan de was doen!

Het feit dat je dit artikel aan het lezen bent, is wat mij betreft ook al een goed teken. Dit geeft namelijk aan dat je serieus bezig bent met het ontwikkelen van jouw WordPress website. Voor jouw WordPress website heb je namelijk de beste WordPress hosting in Nederland nodig.

In dit artikel bespreek ik graag wat de beste WordPress hosting in Nederland is. Ik geef je graag mijn persoonlijke top 5, ik bespreek per hostingpartij wat de plus- en minpunten zijn en ik informeer je uitgebreid over het hosten van een WordPress website.

Op dit moment kan ik je alvast één ding verklappen: een goede WordPress hosting is van essentieel belang voor het (mogelijke) succes van jouw website. Ben je benieuwd geworden? Neem dit artikel op je gemakje door en achterhaal wat de beste WordPress hosting in Nederland is.

Wat is WordPress precies?

Wilde je 15 jaar geleden jouw eigen website ontwikkelen? Dan was je hier wel even zoet mee. Je moest namelijk destijds nog met HTML, PHP en andere programmeertalen aan de slag; dit was dan ook niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is hier in de afgelopen jaren verandering in gekomen, waarbij met name het systeem WordPress een belangrijke rol heeft gespeeld.

WordPress is een Content Management Systeem waarmee je jouw website kunt ontwikkelen én direct met content kunt vullen. Je kunt tekst op jouw website plaatsen, maar ook bijvoorbeeld foto’s, video’s en aanverwante vormen van content. Daarbij bepaal je volledig zelf waar deze content komt te staan, wat het design van jouw website is en welke functies je aan jouw website toe wilt voegen.

Met WordPress bouw je in een handomdraai je eigen blog of website

Met dank aan WordPress is het nu dan ook een fluitje van een cent om jouw eigen website te ontwikkelen. Als je een website met WordPress wilt ontwikkelen, heb je slechts vier dingen nodig:

 • Een domeinnaam: deze domeinnaam kun je voor enkele euro’s registreren bij één van de hostingpartijen in ons land. Lees ook: Blognaam bedenken.
 • Hosting: voor WordPress is het wenselijk om een speciale WordPress hosting te gebruiken, waarover je meer kunt lezen in dit artikel.
 • Een goed idee: je moet immers wel opvallen tussen de vele websites. Lees ook: Blog onderwerp kiezen.
 • WordPress installatie: je kunt WordPress volledig gratis downloaden en vervolgens op jouw website installeren!

Wat is hosting precies?

Denk jij een goed idee te hebben voor een nieuwe website? Of wil je mogelijk jouw eigen producten via jouw eigen webshop gaan verkopen? In beide gevallen heb je dus de hierboven genoemde vier zaken nodig. 

De domeinnaam en de hosting gaan hierbij hand in hand met elkaar; graag leg ik aan je uit wat deze twee onderdelen precies zijn. Ook geef ik aan wat een WordPress hosting nou precies is.

Wat is een domeinnaam? Dat is eigenlijk de naam die je in de URL balk in jouw browser ziet staan. Als je bijvoorbeeld gebruik van de zoekmachine van Google gaat maken, zie je in de URL balk ‘https://www.google.com/’ staan; dát is dan ook de domeinnaam van Google.

Wat hosting is? Dat is eigenlijk het online zetten en online houden van jouw website. Bij webhosting huur je een stukje webruimte op de server van jouw hostingprovider, waardoor je jouw website online kunt zetten. Ook kun je via deze server bestanden aan jouw website toevoegen, zoals foto’s en video’s.

Kun je deze server zien? Nou, deze server staat eigenlijk in een datacenter, maar deze server is niet voor jou toegankelijk. Gelukkig kun je via jouw hostingpartij live verbinding maken met deze server, waardoor je dingen aan jouw website aan kunt passen.

Voor elke website is goede hosting van cruciaal belang. Dat geldt ook zéker voor een WordPress website. 

Domeinnaam en hosting

Zoals ik hierboven al aangaf, gaan een domeinnaam en hosting hand in hand met elkaar. Om deze twee termen nader toe te lichten, heb ik een treffend voorbeeld voor je opgesteld.

Stel nou voor dat je een rivier over wilt steken. De rivier is echter te diep om doorheen te lopen, je kunt niet zwemmen en er is ook geen brug bij je in de buurt. Hoe je dan alsnog over kunt steken? Dat kun je doen door een vlot te maken.

Met goede hosting blijf je drijven!

Dit vlot ga je maken van hout. Dit hout kun je eigenlijk als jouw domeinnaam zien; dit is immers het materiaal (de domeinnaam) waar jouw vlot mee gebouwd kan worden. Het uiteindelijke vlot kun je zien als jouw hosting; dit vlot zorgt ervoor dat je blijft drijven en dus dat je online blijft.

Als je een eigen website wilt ontwikkelen, zijn zowel de domeinnaam als de webhosting dus van cruciaal belang. Het is simpelweg níet mogelijk om een website online te zetten zonder domeinnaam of hosting. Net zoals dat het onmogelijk is om in bovengenoemd voorbeeld de rivier over te steken zonder materiaal en zonder een vlot!

Wat is WordPress hosting precies?

Ben jij voornemens om jouw eigen website te gaan ontwikkelen? Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een WordPress website? Dan heb je in mijn ogen een verstandige keuze gemaakt. Dit systeem brengt namelijk enkele zwaarwegende voordelen met zich mee; het is niet voor niets dat heel veel websites tegenwoordig met dit systeem gemaakt worden.

Lees ook: Blog onderwerp kiezen. Ga je voor je passie of het geld?

Als je jouw eigen WordPress website wilt maken, heb je dus een domeinnaam en hosting nodig. Je kunt hierbij kiezen voor een normale hosting, maar je kunt hierbij ook kiezen voor een WordPress hosting.

Dit is eigenlijk een speciale vorm van hosting die speciaal voor WordPress websites geoptimaliseerd is. De server en WordPress communiceren hierdoor perfect met elkaar, waardoor je website eigenlijk altijd perfect functioneert. dit is niet alleen prettig voor de bezoekers van jouw website, maar ook voor Google. Het algoritme van deze zoekmachine hecht namelijk ook veel waarde aan een snelle website.

De aanbieders van WordPress hosting maken gebruik van speciale servers. Deze servers zijn in staat om de WordPress websites onwijs snel te laten draaien.

Over het algemeen kan het volgende gesteld worden: de beste WordPress hosting in Nederland kan een WordPress website tot wel 6 á 10 keer sneller laten draaien dan bij een ‘normale’ hosting. 

Eigenlijk kun je WordPress hosting vergelijken met speciale Euro 98 brandstof:

 • Deze brandstof zorgt ervoor dat snelle auto’s nóg sneller kunnen rijden. 
 • WordPress hosting zorgt ervoor dat WordPress websites nóg sneller zijn.

Wat is in mijn ogen de beste WordPress hosting in Nederland?

Spreekt het hierboven genoemde verhaal over de WordPress hosting jou wel aan? Wil jij graag ook met jouw WordPress website van de best mogelijke snelheid genieten? En wil je ondertussen ook nog van een maximale uptime genieten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de beste WordPress hosting in Nederland. Maar, wat is nou de beste hosting voor WordPress websites in ons land?

Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Ik heb eigenlijk alle aanbieders van WordPress hosting in ons land onder de loep genomen. Hierbij heb ik gekeken naar het algehele plaatje, naar de uptime, naar de snelheid van de WordPress hosting, naar de stabiliteit van de hosting en naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt voor één van de goedkopere hostingpartijen gaan, maar dat merk je eigenlijk altijd aan de snelheid en stabiliteit van jouw website. Mede daarom heb ik ook zeer gericht naar de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken.

Uiteindelijk heb ik – op basis van mijn bevindingen – een top 5 samen kunnen stellen. Over de vijf beste WordPress hostingproviders in ons land wil ik je hieronder graag iets meer vertellen. Voordat ik dit ga doen, wil ik eerst mijn top 5 aan je voordragen:

Hoe ik tot deze volgorde gekomen ben? Ook daar kun je meer over lezen in dit uitgebreide artikel! Neem de onderstaande korte reviews over deze WordPress hostingproviders in ieder geval op je gemakje door en laat je verrassen!

Nummer 5: Versio

Versio WordPress hosting
Versio WordPress hosting

Dit bedrijf weet ook een prima service te bieden, biedt handige extra’s aan en hanteert ook nog eens gunstige prijzen. Met name de gunstige prijzen spreken mij erg aan; ik kan me goed voorstellen dat jij ook wel fan gaat worden van deze lage prijzen.

Verder is het ook een feit dat Versio haar zaakjes prima op orde heeft. Het bedrijf beschikt over een prima klantenservice, maakt het graag zo gemakkelijk mogelijk voor je en biedt ook nog meerdere WordPress hostingpakketten aan. Bijkomend voordeel: de WordPress hosting van Versio is echt subliem te noemen. Je kunt dus met een gerust hart al jouw websites bij deze hostingpartij laten hosten.

Ondertussen geniet je dus elke maand weer van de lage prijzen. Deze lage prijzen zijn niet alleen voor startende ondernemers ideaal, maar ook als je bijvoorbeeld een hobbyproject hebt lopen. Dankzij de scherpe prijzen van Versio weet je in ieder geval jouw (maandelijkse) kosten vrij laag te houden.

Tot slot ben ik ook nog van mening dat het dashboard van Versio onwijs prettig werkt. Dit dashboard spreekt eigenlijk direct voor zich, terwijl je ook geen technische kennis nodig hebt. Eigenlijk kun je direct van jouw WordPress website en WordPress hosting genieten! Al met al biedt Versio in mijn ogen een van de beste WordPress hosting in Nederland aan!

Pluspunten van Versio

 • Zeer scherpe prijzen
 • Prima service/support
 • Overzichtelijk dashboard
 • Keus uit meerdere WordPress hostingpakketten
 • Extra WordPress functionaliteiten bij enkele pakketten
 • 99,99% uptime dankzij snelle servers
 • Support ook in het weekend bereikbaar

Minpunten van Versio

 • Minder geschikt voor grote WordPress website

Eindconclusie: Versio biedt een van de beste WordPress hosting in Nederland aan. Dat is één van de weinige zekerheden in het leven waar ik overtuigd van ben. Dit bedrijf weet een prima service te combineren met zeer aantrekkelijke prijzen. Bovendien geniet je van enkele handige extra’s en van een uptime van 99,99%; wat wens je nog meer?

Nummer 4: Kinsta.nl

Kinsta WordPress hosting
Kinsta WordPress hosting

Net zoals Cloud86 is ook Kinsta niet de meest bekende naam. Aangezien ik alle WordPress hostingpartijen aan de tand voelde, kwam ik ook bij deze hostingpartij uit. Daar heb ik uiteindelijk geen spijt van gekregen, aangezien Kinsta mij positief heeft weten te verrassen.

Dit bedrijf, van origine uit Amerika afkomstig, richt zich volledig op het hosten van WordPress websites. Dit zie je ook direct als je op de website van dit bedrijf uitkomt. Je kunt niet kiezen voor andere vormen van hosting; nee, het enige wat aangeboden wordt, is WordPress hosting.

In mijn ogen is dat een absoluut pluspunt. Dit laat namelijk duidelijk zien dat Kinsta haar pijlen volledig op WordPress gericht heeft. Dit merk je dan ook terug in de service! Om je een volledig overzicht van deze WordPress hostingpartij te kunnen geven, heb ik de belangrijkste plus- en minpunten op een rijtje gezet:

Pluspunten van Kinsta

 • Volledige focus ligt op WordPress
 • Gebruik van gratis demo maken
 • Onwijs snel
 • Je kunt je eigen server selecteren
 • Keus uit meerdere pakketten
 • Eenvoudige installatie én migratie
 • Gratis SSL en KeyCDN integratie

Minpunten van Kinsta

 • Nederlandse support is beperkt beschikbaar
 • Niet de goedkoopste

Eindconclusie: Kinsta heeft mij in positieve zin echt weten te verrassen. Deze hostingpartij richt zich volledig op WordPress hosting en doet dat met verve. Zeker vanwege enkele handige extra’s weet deze hostingpartij zich écht te onderscheiden. 

Nummer 3: Xel.nl

Xel WordPress hosting
Xel WordPress hosting

Ben je op zoek naar de beste WordPress hosting in Nederland? Dan is het ook interessant om eens naar het bedrijf Xel te kijken. Tijdens mijn uitgebreide test kwam al snel naar voren dat óók dit hostingbedrijf de zaakjes prima op orde heeft. Zo bleek al snel dat de support vanuit dit hostingbedrijf echt subliem te noemen is.

Hoe het komt dat de support bij Xel zo goed is? Dat komt voornamelijk doordat je één vaste support medewerker aangewezen krijgt. Voor al jouw vragen kun je met deze medewerker contact op te nemen; deze directe en korte lijn brengt absoluut de nodige voordelen met zich mee.

Daarnaast geniet je bij Xel ook nog van extra’s bij het afsluiten van een WordPress hosting. Onder meer een gratis domeinnaam, een gratis SSL en een gratis installatie van WordPress zijn interessant te noemen. Voor het volledige overzicht verwijs ik je graag naar onderstaande plus- en minpunten:

Pluspunten van Xel

 • Support is echt subliem
 • Gratis extra’s bij afsluiten van WordPress hosting
 • Automatische updates en malware verwijdering bij de grotere pakketten
 • Dagelijks gratis back-up van je website
 • Al meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 12.000 klanten
 • De keus uit meerdere WordPress pakketten

Minpunten van Xel

 • Gelimiteerde hoeveelheid e-mailadressen
 • Gelimiteerde schuifruimte
 • Support niet ’s avonds bereikbaar

Eindconclusie: Met ruim 12.000 klanten in ons land is Xel een gerenommeerde partij. Ik kan me maar al te goed voorstellen waarom zoveel klanten voor dit hostingbedrijf kiezen. Xel heeft de zaakjes prima op orde, biedt prima WordPress hosting aan en biedt interessante extra’s aan!

Nummer 2: Neostrada

Neostrada WordPress hosting
Neostrada WordPress hosting

Langzaamaan kom ik richting de nummer 1 in deze lijst. Voordat ik bespreek waarom Versio de beste WordPress hosting in Nederland aanbiedt, wil ik je kennis laten maken met Neostrada. Ook dit hostingbedrijf weet namelijk geweldige hosting aan te bieden.

Neostrada weet lage prijzen te combineren met een prima service. Dat is iets wat vrij zeldzaam is, maar Neostrada weet dat dus prima voor elkaar te krijgen. Bovendien heeft dit bedrijf zich gespecialiseerd in het aanbieden van WordPress hosting; je kunt dan ook met een gerust hart jouw WordPress website(s) hosten bij deze partij.

Verder is het super dat je uit twee vormen kunt kiezen: normale WordPress hosting en Managed WordPress hosting. Bij de Managed WordPress hosting hoef je echt nergens naar om te kijken; Neostrada regelt alles voor je. Dat doet het bedrijf bovendien met verve.

Het mag duidelijk zijn; ik ben erg te spreken over dit hostingbedrijf en haar diensten. Graag wil ik alle plus- en minpunten voor je op een rijtje zetten:

Pluspunten van Neostrada

 • Verschillende vormen WordPress hosting
 • Prima prijzen
 • Gratis SSL
 • Prima support (ook in het weekend bereikbaar)
 • Overzichtelijk dashboard
 • Super snel dankzij de beste technieken

Minpunten van Neostrada

 • Geen telefonische support
 • Bij een verlenging stijgt de prijs aanzienlijk

Eindconclusie: ook de WordPress hosting van Neostrada is subliem te noemen. Dit bedrijf weet een prima service én gunstige prijzen te combineren. Indien je voor de WordPress hosting van Neostrada kiest, maak je wat mij betreft sowieso een verstandige beslissing!

Nummer 1: Cloud86.nl

Cloud86 WordPress hosting
Cloud86 WordPress hosting

Toen ik de WordPress hostingproviders aan de tand ging voelen, was dit eigenlijk voor mij één van de onbekendere namen. Deze partij heeft bijvoorbeeld geen dure radio- of tv spotjes, waardoor de naam mij iets onbekender in de oren klonk. Al snel kwam ik erachter dat Cloud86 in ieder geval prima diensten aanbiedt.

Dit bedrijf, gevestigd in Leeuwarden, biedt meerdere vormen van hosting aan. Zo kun je bij hen terecht voor normale webhosting, voor speciale WooCommerce hosting en voor speciale Managed WordPress hosting. Als je een WordPress webshop hebt waarbij je gebruik van WooCommerce maakt, biedt Cloud86 dus ook een juiste hosting aan.

Toen ik de WordPress hosting van Cloud86 aan het testen was, stuitte ik al snel op enkele voordelen. De belangrijkste voor- en nadelen heb ik hieronder opgesomd:

Pluspunten van Cloud86

 • Eenvoudig te beheren
 • Keus uit drie pakketten
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Prima service vanuit Cloud86
 • Onwijs snel
 • Gratis verhuisservice

Minpunten van Cloud86

 • Niet de allergoedkoopste
 • Kan mogelijk lastig zijn om een keuze tussen de verschillende pakketten te maken

Eindconclusie: Cloud86 is de beste WordPress hostingpartij van Nederland. Dit hostingbedrijf heeft de zaakjes prima op orde, beschikt over een prima klantenservice en draagt zorg voor jouw (snelle) WordPress website!

Hoe kun je de beste WordPress hosting in Nederland uitkiezen?

Ben je op zoek naar de beste WordPress hosting in Nederland? Dan is het advies om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Naar mijn mening is Versio de beste WordPress hosting in Nederland, maar mogelijk voldoet Versio juist niet aan jouw voorkeuren.

Het is dan ook van cruciaal belang dat je voor jezelf een goed vergelijk gaat maken. Hoe je dit vergelijk moet maken? En op welke criteria je (extra) op moet letten? De antwoorden op die vragen vind je hieronder. Door juist op deze criteria goed te letten, kun je de voor jezelf bepalen wat voor jou de beste WordPress hosting in Nederland is!

Jouw voorkeuren

Allereerst wil ik je aanraden om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten.

 • Aan welke criteria hecht jezelf veel waarde?
 • Hoeveel websites wil je hosten?
 • Hoeveel bezoekers hebben jouw WordPress website(s)?
 • Over welke support wil je kunnen beschikken?
 • Hoeveel omkijken wil je naar de WordPress hosting hebben?
 • En hoeveel geld wil je uitgeven aan de WordPress hosting?

Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden.

Waarom dit de eerste stap is? Omdat je hiermee al direct een flinke schifting in het aanbod kunt maken. Je hebt de keus uit veel aanbieders, maar er is slechts één beste WordPress hosting in Nederland voor jou. Alleen door deze eerste stap te nemen, kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken.

Snelheid van de hosting

De beste WordPress hosting in Nederland weet de beste snelheid aan te bieden. Dat is één van de zekerheden die je hebt bij jouw zoektocht naar de beste WordPress hosting in Nederland. Ik wil je dan ook graag aanraden om heel goed naar de snelheid van de hosting te kijken.

Snelheid is superbelangrijk bij het kiezen van de beste WordPress hosting

Deze snelheid is voor twee verschillende aspecten van belang:

 • Voor jouw bezoekers; elke bezoeker wil immers gebruik maken van een snelle website
 • Voor Google; het algoritme van Google hecht veel waarde aan de snelheid van een website

Hoe je deze snelheid het beste kunt meten? Dat is vrij lastig, maar ik wil je graag wijzen op de reviews/beoordelingen die je online kunt vinden. Deze reviews geven je vaak een duidelijk beeld van de daadwerkelijke snelheid van de WordPress hosting.

De support

Wil jij voor de beste WordPress hosting in Nederland kiezen? Dan is het ook van belang om goed naar de support van de hostingpartij te kijken. Deze support moet niet alleen professioneel zijn, maar moet ook nog eens aansluiten op jouw wensen.

Wil je bijvoorbeeld geen omkijken naar jouw hosting hebben? Of wil je mogelijk zelf dingen in kunnen stellen en zelf kunnen bepalen? Probeer dit sowieso op voorhand voor jezelf te bepalen.

De beste WordPress hosting heeft ook de beste support

Kijk verder ook goed naar de contactmogelijkheden. Kun je via de mail contact opnemen en ook via de telefoon? Wat zijn de openingstijden van de klantenservice? En hoe snel wordt jouw vraag of klacht in behandeling genomen? Ook dit zijn stuk voor stuk punten waar de beste WordPress hosting in Nederland zich mee weet/kan onderscheiden.

Let tevens goed op de taal van de support én op de bereikbaarheid in het weekend. In mijn ogen is het wenselijk dat je in het Nederlands kunt communiceren en dat je in noodsituaties ook in het weekend contact op kunt nemen.

De inhoud van de webhosting

Ook raad ik je aan om naar de inhoud van de webhosting te kijken. Wat ik precies bedoel met ‘inhoud’? Nou, denk hierbij aan de hoeveelheid webruimte, aan de hoeveelheid websites die je op de hosting kunt laten draaien, aan de hoeveelheid e-mailadressen die je aan kunt maken, aan de hoeveelheid verkeer die je website(s) mogen/kunnen hebben en aan aanverwante zaken.

Met andere woorden: kijk goed naar de exacte onderdelen van het hostingpakket. Over het algemeen kan het volgende gesteld worden: bij de beste WordPress hosting in Nederland geniet je van bijvoorbeeld veel webruimte, veel websites die je kunt laten draaien en een flinke hoeveelheid toegestaan verkeer. 

Tevens kun je bij de beste WordPress hosting in Nederland uit meerdere hostingpakketten kiezen. Juist door de verschillende pakketten met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Prijs van de hosting

Betaal je voor de beste WordPress hosting in Nederland veel? Nee, dat valt relatief gezien mee. De beste WordPress hosting in Nederland weet zich namelijk te onderscheiden met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 

Mijn advies is hierbij het volgende: let niet louter op de prijs. Je moet de prijs als een onderdeel van het totaalplaatje zien. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar kijk ook naar alle bovengenoemde criteria. Als uiteindelijk alle criteria naar wens zijn, heb je de beste WordPress hosting in Nederland gevonden!

Slotwoord

Wil jij jouw WordPress website(s) goed hosten? Dan is het verstandig om te kiezen voor de beste WordPress hosting in Nederland. In mijn ogen biedt Cloud86 de beste WordPress hosting in Nederland aan, waarbij onder meer de prijs-kwaliteitsverhouding subliem te noemen is.

Wil je voor jezelf bepalen wat de beste WordPress hosting in Nederland is? Dan kun je de hierboven genoemde criteria (nogmaals) doorlezen en kijken naar de overige partijen uit mijn persoonlijke top 5. 

Van de keuze voor de beste WordPress hosting in Nederland ga je in ieder geval geen spijt krijgen. Je geniet met de beste WordPress hosting in Nederland namelijk van de gewenste snelheid, van de gewenste uptime en van het gewenste beheer. Wat wens je nog meer?

Maak voor jezelf direct een goed vergelijk. Zet je wensen op een rijtje, vergelijk verschillende hostingpartijen en bepaal vervolgens wat voor jou de beste WordPress hosting in Nederland is! 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] funnels kun je met Systeme.io ook een eigen website bouwen of een blog beginnen. Je hebt dus geen WordPress en eigen webhosting meer […]