100% gratis ClickFunnels alternatief onthuld!

Gratis ClickFunnels alternatief en dan ook nog volledig in het Nederlands, bestaat dat? 

Jazeker! 

Ik heb ClickFunnels zelf voor een korte periode geprobeerd voor de verkoop van mijn eigen cursussen. Maar om heel eerlijk te zijn vond ik het vanaf het begin al een k*t platform. Ik zal straks uitleggen waarom.

Gelukkig is er nu een gratis ClickFunnels alternatief dat eigenlijk alles beter doet! In deze blogpost zet ik ze naast elkaar en laat ik je zien waar de overeenkomsten en verschillen zitten.

Zullen we gelijk maar even de onthulling doen? Dan hebben we dat gehad 😉

Dit is het beste gratis ClickFunnels alternatief voor Nederlanders

De Fransman Aurelian Amacker begon een paar jaar geleden een eigen alles-in-een marketing platform genaamd Systeme.io. Vooral uit frustratie vanwege de slechte gebruikerservaring van bestaande (dure!) platforms zoals ClickFunnels.

systeme-io
Systeme.io > Alles-in-1 marketing platform

Met Systeme kan je alles wat je met ClickFunnels kan, maar dan beter (daarover straks meer). Maak dus gelijk even een gratis account aan, dan kan je meekijken.

Waarom een ClickFunnels alternatief?

Jouw sales funnel bestaat uit drie tot vijf van de meest waardevolle webpagina’s die je ooit zult maken. Dit zijn namelijk de pagina’s die ervoor moeten zorgen dat jouw bezoekers omgezet worden naar leads en uiteindelijk naar klanten.

Als jouw doel is om een online business te runnen voor de lange termijn, dan is een sales funnel echt cruciaal.

Maar er is iets raars aan de hand in de wereld van funnels…

Bekende marketeers en guru’s worden dik beloond voor het “agressief” promoten van veel te dure platforms en funnel builders, die vaak niet eens alles doen wat jij nodig hebt.

Dat is de reden dat je overal ClickFunnels ziet. Niet omdat het zo’n tof platform is, maar omdat ze het meeste betalen aan hun partners door middel van affiliate marketing.

Lees ook: Wat is affiliate marketing en hoe kun je ermee beginnen?

Herken jij dit?

 • Functies die niet goed uitgewerkt zijn
 • Niet vertaald in het Nederlands
 • Overbodige functies die je nooit gebruikt
 • Extra tools nodig om alles met elkaar te laten “praten”

Ja? Dan zitten we op dezelfde lijn.

Feitelijk heb je maar zes tools nodig om een succesvolle online business te starten en te laten groeien.

 1. Sales funnels
 2. Email marketing
 3. Cursus en membership omgeving
 4. Website builder
 5. Affiliate systeem / partnerprogramma
 6. Marketing automation

Hint: Systeme doet dit allemaal (gratis) 😉

Het is compleet onnodig om elke maand $297 op te hoesten voor een gebrekkig platform om jouw online business te laten draaien. Er is nu namelijk een ClickFunnels alternatief, waarmee jij alle beschikbare tools gratis krijgt en op kunt schalen wanneer dat nodig is.

Nog een mooi voordeel van een gratis ClickFunnels alternatief is dat je geld overhoudt om te investeren in je bedrijf. Bijvoorbeeld door betaalde Facebook advertenties of tekstschrijvers voor je blog.

Investeren in traffic en acquisitie is een veel betere besteding van je budget dan betalen voor te dure marketing tools.

Waarom ik mijn alternatief voor ClickFunnels deel

Heel eerlijk? Vooral omdat ik ClickFunnels een vreselijk platform vind inclusief het bedrijf dat erachter zit, wat een beetje op een sekte lijkt.

Ik moet toegeven dat ik ook voor de hype ben gevallen en alle mooie verhaaltjes van affiliates, die werkelijk alles zeggen om die 40% commissie binnen te harken.

Dit is wat er aan de hand is…

Puur technisch gezien zou ClickFunnels jouw website kunnen vervangen, maar daar zitten behoorlijk wat haken en ogen aan.

Ten eerste zitten er nog steeds veel bugs in het ClickFunnels platform. Bizar, want je zou zeggen je die er in afgelopen acht jaar wel uit had kunnen halen. Daarnaast is de support verschrikkelijk. De medewerkers van de klantenservice zijn ongetraind en zwaar onderbezet.

ClickFunnels review #1
ClickFunnels review #1
ClickFunnels review #2
ClickFunnels review #2

Dit betekent dat je een premium prijs betaalt voor een inferieur product, puur en alleen om de zakken van de CEO en zijn affiliates te vullen.

Nu zijn er tegenwoordig meerdere spelers op de markt die een ClickFunnels alternatief bieden. Ik heb ze allemaal getest en ze hebben eigenlijk allemaal wel een probleem.

Het meest voorkomende probleem is dat ze niet in het Nederlands zijn. Kajabi zou bijvoorbeeld een mooi alternatief zijn, maar ook dat is weer alleen in het Engels en schreeuwend duur. Daarnaast mis ik bij elk platform wel een feature, waardoor ik toch weer een andere tool nodig heb om het allemaal te laten werken.

Lees ook: Gratis Kajabi alternatief. Bespaar €1.229 per jaar!

Gelukkig heeft Systeme alles wat je nodig hebt EN in het Nederlands.

Systeme is veruit het beste ClickFunnels alternatief

Laten we de functies even naast elkaar zetten, zodat je met eigen ogen kan zien waarom Systeme het beste ClickFunnels alternatief is.

Sales funnels

Met een geoptimaliseerde sales funnel maak je van bezoekers > leads en van leads > klanten. Je kan als online ondernemers dus niet zonder!

Sales funnel uitleg
Sales funnel uitleg

Zowel ClickFunnels als Systeme hebben een sales funnel builder aan boord. Het grote verschil is dat die van ClickFunnels na acht jaar nog vol met bugs zit en die van Systeme gewoon veel beter werkt.

Het is drag en drop, dus iedereen kan ermee werken. Er zit natuurlijk altijd een leercurve in om met een nieuw platform te werken, maar het moet allemaal wel werken.

Het mooie van Systeme is dat ze qua funnels drie kant en klare opties bieden om verder op te bouwen. Afhankelijk van wat je met je funnel wil bereiken.

 1. Een publiek opbouwen (leads genereren met een emaillijst)
 2. Verkopen (producten of diensten promoten)
 3. Aangepast (volledige vrijheid om je eigen funnel te bouwen)

Deze zijn allemaal inbegrepen bij het gratis plan.

Affiliate systeem voor je eigen partnerprogramma

Met een eigen affiliate systeem of partnerprogramma kan jij je sales exponentieel laten groeien. Jouw affiliates promoten je product of dienst in ruil voor een commissie.

hoe werkt affiliate marketing
Hoe werkt affiliate marketing?

Ook dit is iets wat ClickFunnels en Systeme.io allebei aanbieden. Bij ClickFunnels heet dit Backpack en doen ze net of het iets heel bijzonders is.

Het verschil zit erin dat je bij ClickFunnels een Platinum Member moet zijn ($297 per maand!) en bij Systeme is het gewoon onderdeel van het gratis pakket.

En omdat de affiliate mogelijkheden bij Systeme helemaal geïntegreerd zijn binnen het platform, werkt het veel makkelijker. Dus ook hierin is Systeme het beste ClickFunnels alternatief.

Met het affiliate marketing programma van Systeme kan je:

 • Jouw affiliates lid laten worden van je partnerprogramma
 • De leads die zij aanleveren tracken
 • Commissies en uitbetalingen beheren
 • Alles bijhouden en analyseren in je dashboard

Daarnaast heeft Systeme een eigen marktplaats (affiliatenetwerk), waar jij jouw producten en diensten kan publiceren.

Email marketing

Met email marketing beheer je als het ware je leads. Met losse email marketing systemen als Mailchimp of ActiveCampaign (Mailblue) kan je (geautomatiseerde) campagnes maken en mailings versturen. Hiermee warm je leads op en overtuig je ze om van je te kopen.

Op de alles-in-een platformen van ClickFunnels en Systeme vind je deze functies ook.

Verschil?

Bij ClickFunnels mag je weer $297 per maand aftikken voor email marketing en bij Systeme zit dit wederom lekker in het gratis pakket.

Hiermee kan je:

 • Je leads gemakkelijk beheren
 • In laten schrijven voor nieuwsbrieven
 • Email campagnes en antwoorden automatiseren
 • Klanten segmenteren op basis van hun wensen en status in je funnel
 • Op basis van statistieken analyseren en optimaliseren

Met het gratis plan van Systeme mag je onbeperkt mails sturen naar maximaal 2000 contacten. Heb je meer contacten nodig dan kan je upgraden, maar zelfs het duurste pakket (alles unlimited) is vele malen goedkoper dan ClickFunnels.

Overige functies

Systeme is een alles-in-een digitaal marketing platform dat je alle tools geeft die je nodig hebt. Los van sales funnels, landingspagina’s, email marketing en een eigen affiliate systeem, krijg je dit er ook nog bij…

 • Blog systeem (vervangt WordPress)
 • Evergreen webinars (geautomatiseerde webinars om leads mee te genereren)
 • Website bouwer (maak de site van je dromen met de drag & drop editor)
 • Online cursussen en membership sites (publiceer content waar je voor laat betalen en beheer je members)
 • 24/7 email support (de beste klantenservice die ik ben tegengekomen. Altijd binnen 2 uur reactie!)
 • Stripe en PayPal integratie in alle plannen (Via Stripe kan je ook gemakkelijk iDeal betalingen ontvangen)
 • Mobile responsive templates (voor landingspagina’s, funnels en emails)

Wat ik zelf heel bijzonder vind is dat je in het gratis plan ook je eigen domein kan koppelen. Je hebt dan feitelijk gratis webhosting en je kan onbeperkt blogs plaatsen. 

Een aantal van deze functies heeft ClickFunnels ook en de rest zullen ze in de toekomst ongetwijfeld kopiëren van Systeme. Ze voelen de hete adem nu in hun nek en kunnen niet stil blijven zitten.

Maar als ze het net zo bouwen als de rest van hun buggy platform, dan heb ik er een hard hoofd in.

Prijzen van de verschillende plannen… kost dat?

Tot slot neem ik je nog even mee naar de pricing van ClickFunnels en Systeme als alternatief. We blijven tenslotte Nederlanders! 😉

ClickFunnels heeft 3 pakketten met de volgende prijzen:

 • Standard plan $97 per maand (met beperkingen)
 • Platinum plan $297 per maand (met beperkingen)
 • Two Comma Club X plan $2,497 per maand (alleen voor klanten die meer dan $1 miljoen in sales doen met het ClickFunnels systeem)
clickfunnels prijzen
ClickFunnels prijzen

In het $97 per maand plan word je zelfs beperkt op het aantal bezoekers! Bij meer dan 20.000 bezoekers per maand gaat de boel gewoon op slot, tenzij je $297 gaat betalen.

Daarnaast heb je voor die $97 niet eens toegang tot email marketing of je eigen affiliate programma. Dit zijn in mijn ogen essentiële tools waar je echt niet zonder kan.

ClickFunnels heeft los van de 14 dagen proefperiode geen gratis pakket. Je moet daarvoor trouwens wel je creditcard gegevens invullen. Gratis geld voor Russell Brunson als je vergeet op te zeggen.

Russel Brunson, CEO van ClickFunnels

Wat een verschil met de prijzen van Systeme…

Systeme.io prijzen en pakketten
Systeme.io prijzen en pakketten

Startende en kleine bedrijven moeten op de kosten letten en Systeme past daar perfect bij als je kijkt naar het gratis plan. Hier zit alles in wat je nodig hebt. Weliswaar zijn er beperkingen op sommige aantallen, maar niet op de features die je mag gebruiken.

Het is dus echt pay as you grow!

De drie pakketten van Systeme zijn als volgt:

 • Gratis €0 per maand
 • Startup €27 per maand
 • Webinar €47 per maand
 • Unlimited €97 per maand

En zoals ik al eerder zei is de prijs van het duurste pakket van Systeme gelijk aan het goedkoopste pakket van ClickFunnels. Bij Systeme krijg je voor dat geld alles unlimited. Bij ClickFunnels heb je heel veel beperkingen en zijn cruciale functies zoals email marketing niet beschikbaar.

Als je unlimited funnels wil, dan betaal je daar bij ClickFunnels $297 per maand voor. Bij Systeme is dat €97. Met de huidige wisselkoers bespaar je dus sowieso al €200 per maand.

Om dit in perspectief te zetten… met het Unlimited plan van Systeme krijg je:

 • Unlimited funnels
 • Unlimited websites
 • Unlimited bezoekers
 • Unlimited webhosting
 • Unlimited blogs
 • Unlimited cursussen
 • Unlimited email contacten
 • Unlimited email campagnes
 • Unlimited automation rules
 • Unlimited A/B tests
 • Unlimited 1-click upsells
 • Unlimited webinars

En nog veel meer! 

Wat dacht je van de gratis verhuisservice? Ja dat lees je goed. Heb je al een online business en gebruik je andere tools en platformen, dan zet Systeme dit allemaal voor je over.

Conclusie: Systeme.io is het beste ClickFunnels alternatief

Ondernemers met een plan en duidelijke doelen hebben een krachtig platform nodig, waarmee ze alle tools in handen hebben om hun producten en diensten te verkopen.

Ik ben ervan overtuigd dat jij je niet langer hoeft af te vragen wat het beste ClickFunnels alternatief is voor jouw business.

Het antwoord is duidelijk

Systeme.io is veruit het meest geschikte platform. Het is betaalbaar, makkelijk te gebruiken, volledig geïntegreerd, ziet er perfect uit op mobiele apparaten en zal jouw marketingactiviteiten naar the next level brengen.

Dus wacht niet langer en maak nu gelijk jouw gratis account aan overtuig jezelf.

Ik zou het tof vinden als je dit artikel deelt met je marketing netwerk en stel gerust je vragen hieronder.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties