Is bloggen nog de moeite waard in 2022 of is het dood?

Is bloggen echt dood? Als je erover denkt om in 2022 je eigen blog te starten, is dit waarschijnlijk een van de vragen die door je hoofd is gegaan.

Is bloggen nog de moeite waard in 2022?

Ja! Daar bestaat geen twijfel over, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je in 2022 aan je geweldige blogreis begint.

Op dit moment beginnen met een blog is nog steeds een uitstekend idee, maar sinds 2015 is er veel veranderd in de blogwereld.

Als je erover denkt om in 2022 een succesvolle blog te starten, ben ik blij dat je dit leest, want je bent op de juiste plek beland.

Hier ga ik alles met je delen wat je moet weten over bloggen in 2022!

Kan je nog steeds geld verdienen met bloggen in 2022?

Ja! Er is geen enkele twijfel dat bloggen zelfs in 2022 nog springlevend en winstgevend is, maar voordat je dit tabblad sluit en gaat beginnen met bloggen, zijn er een paar dingen die je moet weten over geld verdienen met bloggen.

Ook al is bloggen anno 2022 nog steeds een perfect idee, de manier waarop mensen (lezers) op dit moment naar blogs kijken is compleet veranderd. In 2015 zou een persoonlijke blog waar je je gedachten zou delen een groot succes zijn, maar in 2022 is dat misschien niet het geval.

Toch betekent dat niet dat je het idee van bloggen moet laten varen. Het betekent alleen dat je meer nodig hebt dan alleen je gedachten opschrijven en deze met de wereld delen om een ​​succesvolle blog op te bouwen.

Met de introductie van andere grote platforms zoals YouTube, TikTok, Twitch en vele andere apps voor sociale media, is het niet meer dan normaal dat bloggers ook worden beïnvloed door deze nieuwe golf van technologie.

Dan is er ook nog de toename van andere bloggers door de jaren heen. Concurrentie! Elke dag worden er miljoenen nieuwe blogposts gepubliceerd. Om niet te worden opgeslokt en vergeten, moet je je aanpassen en ervoor zorgen dat je content waardevol is voor je lezers.

Waarom is bloggen nog steeds de moeite waard in 2022?

Er zijn veel redenen waarom mensen besluiten te bloggen. En afhankelijk van wat jou ertoe heeft aangezet te gaan bloggen, zal jij jouw strategieën moeten aanpassen aan je blogdoelen. Als jij bijvoorbeeld geld wil verdienen met bloggen, moet jij je concentreren op SEO strategieën, marketing en manieren om jouw blogverkeer te vergroten.

Je blog kan je helpen bij:

Het promoten van je bedrijf

Het maakt niet uit in welk gebied jouw bedrijf zich bevindt, bloggen kan zeker een boost zijn voor vrijwel ieder bedrijf. Bloggen trekt mensen aan, en zodra mensen jouw content lezen, krijgt je de kans om een ​​band met jouw publiek op te bouwen.

Dat zijn de mensen die meer willen weten over wat jij doet en interesse hebben in jouw producten en diensten. Zie bloggen als een soort McDrive voor je bedrijf.

Wist je dat bedrijven die bloggen 2x meer klanten via e-mail aantrekken dan bedrijven die geen blog hebben?

Bloggen gaat meer leads naar je bedrijf brengen en zoveel deuren openen, niet alleen door meer klanten te brengen, maar ook je merk meer bekendheid te geven.

Wordt een autoriteit

Als je een expert bent op een bepaald onderwerp of specifieke kwalificaties hebt, kun je die kennis delen via een blog en zelfs werken als mentor of coach. Er is zo’n enorme vraag naar het online leren van nieuwe vaardigheden en iedereen heeft iets te leren, dus een blog kan een geweldige plek zijn om je kennis te delen.

Bloggen kan je ook geloofwaardigheid als professional geven. Dit is een geweldige kans om jouw capaciteiten te laten zien.

Geld verdienen met bloggen

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met bloggen, maar het beste dat een blog je kan bieden, is de vrijheid om je eigen baas te zijn. Hoeveel je kunt verdienen, hangt af van het verkeer op jouw blog en de manieren waarop jij inkomsten met jouw blog genereert.

Enkele manieren waarop geld kunt verdienen met je blog zijn:

Bloggen geeft je de mogelijkheid om online geld te verdienen terwijl je de dingen doet waar je van houdt.

Creëer een stroom van passief inkomen

Passief inkomen is een manier om geld verdienen zonder jouw tijd daadwerkelijk 1 op 1 in te ruilen voor geld. Met passief inkomen kun je letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt!

Er zijn veel manieren om passieve inkomstenstromen te creëren. Als het gaat om bloggen, moet je eerst je best doen door hoogwaardige inhoud te schrijven, verkeer naar je blog te leiden en manieren te implementeren om inkomsten uit je blog te genereren.

Geld verdienen met passief inkomen uit je blog is heel goed mogelijk, en er zijn zoveel bloggers die serieus geld verdienen met hun blogs.

Bevorder je mentale welzijn

Dit is waarschijnlijk een van de minst besproken onderwerpen als we het hebben over de voordelen van een blog. Ook al is bloggen een geweldige manier om online geld te verdienen. De voordelen van het hebben van een blog gaan niet alleen over de winstgevende kant ervan, maar er zijn ook de gezondheidsvoordelen die het runnen van een blog met zich meebrengt.

Schrijven is al een geweldige manier om je mentale en fysieke gezondheid een boost te geven, maar het geeft je een doel en een gevoel van voldoening als je een passie volgt. Het geeft je ook de kans om anderen te helpen, waardoor je een verschil kunt maken in het leven van je lezer.

Geeft je een stem en een verbinding met anderen

Je zou kunnen denken dat je niet genoeg tijd hebt om op je blog te schrijven of dat je niet genoeg (levens)ervaring hebt om iemand anders iets te leren. Maar geloof mij, dat is onzin. Iedereen heeft iets toe te voegen en als je ook maar iets meer afweet van een onderwerp, kun je iemand helpen.

Hoeveel zou je iemand kunnen helpen door gewoon je verhaal te delen? Denk er over na; miljoenen mensen zijn elke dag online. Bloggen is een brug waarmee je contact kunt maken met je publiek.

Je zou potentieel het leven van iemand anders kunnen verbeteren door er gewoon over te schrijven. Dus waarom doe je het nog niet? Waar wacht je op? 🙂

Stop met wat je nu doet en maak die mooie blog waar je vaak aan hebt gedacht. Deel jouw verhaal, expertise en visie met de hele wereld.

Wat voor soort blogs zijn nog winstgevend in 2022?

Niches! Het onderwerp waar je over gaat bloggen is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je moet kiezen voordat je met je blog begint. En voor nieuwe bloggers kan dit een beetje intimiderend zijn. Hoe kun je je committeren aan een specifiek onderwerp? Hoe weet je welke niche in 2022 nog winstgevend is?

Lees ook: Blog onderwerp kiezen.

Veel websites op internet zullen je vertellen dat sommige niches winstgevender zijn dan andere. Niches zoals:

  • Persoonlijke financiën
  • Geld verdienen (online)
  • Gezondheid & Welzijn (inclusief afvallen)
  • Fitness
  • Ouderschap
  • Beauty en fashion
  • Reizen

Er is geen twijfel dat niches zoals persoonlijke financiën, gezondheid en reizen enkele van de meest lucratieve niches in de blogindustrie zijn. Dit komt vooral omdat mensen daar het meest online naar zoeken; hoe je geld kunt verdienen, gezonder kunt zijn en de wereld kunt zien, zijn slechts enkele van de dingen waar de meeste mensen naar hunkeren. Dus er is natuurlijk veel vraag naar icontent rond die niches.

Dit zijn echter alleen de meest gezochte niches. De realiteit is dat elke niche winstgevend kan zijn, zolang je maar waarde toevoegt aan je lezers. Elke niche die jouw publiek iets nuttigs leert, wordt beschouwd als een educatieve blog. En we zitten in een generatie die snakt naar kennis.

Dus als je je afvraagt ​​of je in 2022 een blog wilt bouwen, kies dan een niche waar je enige expertise hebt en bied je publiek een plek aan om killer content te vinden over de dingen die ze online zoeken.

Hoe begin je een blog in 2022?

Dus heb je interesse om in 2022 een blog te starten? Super goed! Een blog starten is eenvoudig, maar het kost wat werk, dus als je het niet erg vindt om tijd in je blog te investeren, laten we dan een blog voor je regelen!

Hoewel de meeste mensen misschien denken dat het bouwen van een blog alleen maar gaat over het schrijven van een paar berichten en het zien groeien van het verkeer zonder enige moeite, moet ik je helaas vertellen dat dat niet helemaal het geval is.

Het bouwen van een blog vergt werk, ja, maar er zijn ook enkele belangrijke stappen nodig om uw blog online te vinden en verkeer aan te trekken.

Hier deel ik de stappen die je moet nemen om in 2022 een winstgevende blog te krijgen.

Kies een niche voor je blog

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste stap als nieuwe blogger. Door jouw niche (een onderwerp binnen een bepaalde markt) baken jij je terrein af, weten bezoekers precies waar jouw blog over gaat en blijven ze terugkomen om jouw blogs te lezen.

De meeste bloggers die op dit moment geld verdienen met hun blog, zullen je vertellen dat je je bij één onderwerp moet houden, vooral in het begin. Dit komt omdat het gemakkelijker zal zijn om een ​​​​publiek op te bouwen.

Als je over veel verschillende dingen blogt, kan het verwarrend worden voor je lezers, waardoor het moeilijker wordt om een ​​publiek voor je blog op te bouwen.

Het kiezen van een niche kan een uitdaging zijn, maar de gemakkelijkste manier om er een te kiezen, is door een onderwerp te kiezen waar je enige kennis of expertise hebt. 

Onthoud dat de meeste mensen die blogs lezen op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen, en als je de antwoorden op die vragen hebt, ben je een stap verwijderd van een succesvolle blogger.

Jouw blog heeft een blogplatform en hosting nodig

Waar ga je je blog maken, is ook een andere grote beslissing. Dit wordt de thuisbasis voor je blog, dus het zou een plek moeten zijn die je zekerheid en geruststelling geeft dat je lezers je blog gemakkelijk zullen vinden en kunnen rondneuzen zonder dat ze eeuwen moeten wachten om pagina’s opnieuw te laden.

Mensen hebben geen geduld meer en als jouw blog er te lang over doet om te laden zal men wegklikken en naar de concurrent gaan.

Het is verleidelijk om een ​​gratis blog platform te kiezen, maar als je overweegt inkomsten te genereren met je blog, is het belangrijk om eerst te controleren of dat überhaupt kan en mag op een gratis platform. Ook omdat je op sommige van die platforms geen eigenaar bent van je blog, wat betekent dat jouw blog op elk moment kan worden verwijderd.

Zorg ervoor dat je wat onderzoek doet en de juiste hosting voor je blog kiest.

Lees ook: De beste WordPress hosting van Nederland.

WordPress en Cloud86 zijn enkele van de meest favoriete platforms en hosting voor de meeste bloggers, maar je hebt ook plaatsen zoals Wix en Blogger die je blog thuis kunnen bieden. Zorg ervoor dat u het juiste platform voor uw blog kiest.

Breng je blog tot leven

Nu weet je waar je over gaat schrijven en hoe jij je blog gaat opzetten.

De volgende stap is om je blog tot leven te brengen. Het kiezen van de naam van je blog en een domeinnaam is slechts de eerste stap om precies dat te doen. Vervolgens moet je je blog aanpassen. Je kunt dat ofwel zelf doen als je enige kennis van webdesign hebt, maar zelfs als je dat niet hebt, zijn er tal van YouTube-video’s en blogberichten die je kunnen helpen.

Je kunt ook iemand betalen om je blog voor je te bouwen. Websites zoals Fiverr bieden geweldige diensten tegen zeer concurrerende prijzen.

Schrijf blogberichten van hoge kwaliteit: Killer content

Elke blog heeft geweldige content nodig! Dit zorgt ervoor dat mensen je blog lezen en terugkomen voor meer.

Toch is in 2022 geweldige content niet het enige waarmee je blog opvalt. Je moet je blog ook SEO-vriendelijk maken. Dit betekent dat je zoekwoorden nodig hebt waarop jouw bezoekers zoeken in bijvoorbeeld Google.

Het is altijd een goed idee om wat tijd te investeren in zoekwoordenonderzoek voordat je een blogbericht schrijft. Sla deze stap alsjeblieft niet over, want dit maakt het verschil of jouw blog goed gevonden wordt of niet.

Wil jij meer weten over zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO? Download dan het gratis eBook Winnen in Google.

Promoot jouw blog OVERAL

Consistentie en doorzettingsvermogen zullen je belangrijkste vaardigheden zijn om op te vallen als een succesvolle blogger.

Om meer verkeer naar jouw blog te krijgen, moet jij je blog promoten.

Waar? Nou, overal! Het internet staat vol met plaatsen waar jij jouw potentiële publiek kunt vinden. Pinterest, LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram zijn slechts enkele van de meest voorkomende sites waar jij je blog kunt promoten.

Wees niet bescheiden, wees trots op wat je maakt en schreeuw het van de daken! 🙂

Verdien geld met je blog

De meningen verschillen als het gaat om het beste moment voor het monetizen van je blog. Sommigen zullen je vertellen om ten minste zes maanden te wachten voordat je passief inkomen uit je blog gaat proberen te halen. Tegelijkertijd zullen anderen zeggen dat de truc om sneller geld te verdienen met een blog, is om er vanaf het begin mee aan de slag te gaan.

Verkeer en bezoekers zijn essentieel om een ​​blog winstgevend te maken, maar zijn niet de enige factoren om geld te verdienen.

Het is beter om je te concentreren op het maken van content terwijl je je blog promoot voordat je er geld mee gaat verdienen.

In mijn videocursus laat ik je exact zien hoe je succesvol en winstgevend wordt met jouw eigen blog.

Blijf je oude berichten bijwerken

Net als al het andere veranderen SEO-strategieën altijd, dus het is een goed idee om ook die veranderingen bij te houden. Je blogposts blijven maanden en jaren op het internet staan. Daarom verdienen bloggers ook consequent geld.

En als jij je oudere blogberichten bijwerkt met nieuwe SEO-strategieën, zorg je ervoor dat jouw blog passief inkomen blijft genereren door de nieuwe trends bij te houden, ongeacht hoe lang geleden jij je content hebt gepubliceerd.

Conclusie

Bloggen is nog springlevend, ook in 2022. En dat zal nog vele jaren zo blijven. Zelfs met de introductie van YouTube video’s en podcasts, maakt bloggen nog steeds deel uit van het leven van veel mensen. Bloggen is niet dood, integendeel. Bloggen evolueert en misschien is vandaag de perfecte dag om je eigen blog te starten.

Dus, waar wacht je nog op om je mooie reis als blogger te beginnen? 2022 is misschien wel het perfecte moment om te gaan bloggen.

Ik ging met mijn eigen blog van €0 naar €10.000 per maand. In mijn nieuwe eBook (+ audiobook!) vertel ik mijn verhaal en hoe ik dat heb gedaan. Download ze nu gratis via onderstaande knop.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties